A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Вшановуємо ліквідаторів

Дата: 14.12.2020 13:32
Кількість переглядів: 279

   Одну з найбільших катастроф – аварію на Чорнобильській АЕС знає і пам'ятає весь світ. Як згадка про цей чорний день сьогоднішня дата 14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

     Серед усіх трагедій, яке пережило людство, Чорнобильська катастрофа не має аналогів за масштабами рукотворного забруднення екологічної сфери, негативного впливу на здоров’я, психіку людей, їх соціальні, економічні і побутові умови життя. Чорнобильський смерч, який забрав життя багатьох людей, завдає шкоди здоров’ю мільйонів українців і сьогодні.     

      Вже з перших годин катастрофи наші співвітчизники не вагаючись стали до боротьби з грізним і невидимим ворогом: щоденно несли небезпечні вахти біля розпеченого реактора, очищали від радіації поля, сади і житло, щиро приймали у себе переселенців. Так починався літопис всенародного подвигу…

    Серед тих відважних були й жителі Матусівської громади, які стійко пройшовши чорнобильське пекло, сьогодні живуть та трудяться  поряд з нами на благо  громади. Ми глибоко вдячні всім учасникам ліквідації наслідків атомного лиха, які виявили героїзм у тих екстремальних обставинах.

   Шановні ліквідатори! Від Матусівської об’єднаної територіальної громади та від себе особисто щиро бажаю вам і вашим рідним міцного здоров’я, бадьорості духу, сімейного затишку, добра і злагоди. Хай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах Чорнобильської катастрофи. А пам’ять про ті події, передана з покоління в покоління,  вчить нас цінувати мир і спокій на нашій землі.

     В скорботі схиляємо голови перед пам’яттю всіх, кого забрав Чорнобиль. З глибокою пошаною ми  дякуємо за подвиг, під час якого ліквідатори віддали своє життя, ставши на шляху сліпої ядерної стихії. Ми, українці, повинні пам’ятати і шанувати героїв, завдяки яким сьогодні живемо.

З повагою голова громади Леся Шаповал

    Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь