Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ… ВОНИ ІДУТЬ…

Дата: 23.11.2020 21:40
Кількість переглядів: 383

Українська щедро полита кров’ю її синів. З історії ми бачимо споконвічне прагнення українства до волі та незалежності рідної землі та  вшановуємо пам'ять героїв різних історичних подій: Голодомор 1932-33рр, Битва під Крутами, Бабин Яр. Тепер же стали сучасниками ще однієї масової трагедії нашої країни: вся Україна і весь світ стали свідками холодної жорстокості катів і щирого, чистого, світлого, відчайдушного пориву повстанців, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору. 
«Ми закликаємо вас сьогодні згадати у ваших молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. Вони згасли як зорі. Тисячі солдатів загинули в зоні АТО на Сході України. У жалобі схилимо голови,»- такими словами звернулася до учнів 5-9 класів директор Бобошко Л.І. під час проведення інформаційно- патріотичної години»Герої не вмирають». Учні декламували вірші про неньку-Україну, про героїв Небесної сотні, тих, хто відстоює незалежність України на Сході і, запаливши свічку пам»яті,  торкнулися цього священного вогню-частинки вічного і кожен, потримавши її в руках, подумки промовив: «Світло цієї свічки хай буде даниною тим, хто навічно пішов   від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою. Вони повинні жити в нашій пам’яті!» Учні початкових класів провели конкурс малюнків « Я славлю Україну», в яких виразили по-дитячому зовсім дорослу думку: «Ми- за вільну Україну! Слава Україні! Героям слава!»Без усякого сумніву, мине зовсім небагато часу і про захисників нашої держави писатимуть книги, зніматимуть кінофільми, на прикладах беззавітного служіння рідній Батьківщині, беззаперечного виконання священного обов’язку – стати на захист кордонів держави, коли в цьому є гостра потреба, – виховуватиметься не одне покоління українців. Бо вони – справжні герої, які у нерівному двобої протиставили  свій патріотизм, відповідальність, безмежну любов до країни, яку ототожнюють зі своїм рідним краєм, найдорожчими людьми. І саме за це їм наша людська вдячність і низький уклін.
            Лариса Бобошко, директор Станіславчицького НВК

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь