Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Середня тривалість догляду за хворими дітьми склала 9,7 дня за підсумками серпня

Дата: 30.09.2020 08:59
Кількість переглядів: 325

Упродовж січня–серпня 2020 року 142,2 тисячі українських працівників  знаходились на лікарняних у зв’язку із необхідністю догляду за хворими дітьми або членами родини. За весь період догляду Фонд соціального страхування України компенсував для них втрачений заробіток – загальна сума видатків склала 422,4 мільйона гривень.

Найбільша кількість листків непрацездатності по догляду видається у разі хвороби дитини застрахованої особи. Тривалість таких лікарняних складає до 14 календарних днів, однак у разі стаціонарного лікування ФССУ здійснює надання допомоги за весь період перебування застрахованої особи у стаціонарі разом із хворою дитиною.

Водночас, у разі хвороби члена сім’ї тривалість лікарняного по догляду не може перевищувати три календарні дні, а у виняткових випадках, з урахуванням тяжкості хвороби та побутових обставин, – не більше семи календарних днів.

Середня тривалість листка непрацездатності, виданого в разі потреби догляду, склала за підсумками восьми місяців цього року 9,7 дня.

Фінансування такої допомоги здійснюється Фондом, починаючи з першого дня і за весь час догляду.

 

 

Пресслужба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь