A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

29 вересня - День пам’яті трагедії Бабиного Яру

Дата: 29.09.2020 08:57
Кількість переглядів: 243

Бабин Яр - одне з всесвітньо відомих місць трагедій, які стали символом Голокосту, урочище на північно-західній околиці Києва. За два дні 29 та 30 вересня 1941-го року, по офіційним історичними свідченням, там розстріляли майже 34 мирного населення, з інших джерел лише за 5 днів розстріляли там майже 150 тисяч. Це були не лише жителі Києва, а і біженці з окупованих українських регіонів, що прибули до міста.

Тоталітарні режими, що панували у минулому столітті, знищували людей за ознаками етнічної, расової, культурної, релігійної та класової приналежності на всій території України.

Пам'ять про жертви, які були спричинені ксенофобією, расизмом та ідеологією фашизму і тоталітаризму, має слугувати пересторогою для недопущення подібних страшних злочинів проти людяності у майбутньому.

Трагедія Бабиного Яру відзначається в Україні на державному рівні й є свідченням того, що в пам’яті народу подібні скорботні події не мають жодних часових проміжків і будь-яких термінів – вони завжди живі, так само, як є живим біль втрати за кожним, хто пройшов дорогою смерті й поліг у братській могилі Бабиного Яру.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь