A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Робота по легалізації трудових відносин триває

Дата: 17.09.2020 10:04
Кількість переглядів: 311

Останнім часом усе частіше доводиться зустрічатися з таким явищем, як використання найманої праці громадян без оформлення трудових відносин. Найчастіше таке спостерігається в галузях торгівлі, сфери обслуговування, транспорту, будівництва. Використання найманої праці без оформлення трудових відносин призводить до позбавлення громадянина права на працю, відпочинок, відсутності матеріального забезпечення у разі хвороби, повної або часткової втрати працездатності, настання безробіття, пенсійного забезпечення. І це далеко не всі ризики для найманих працівників.

         Трудові відносини між найманими працівниками та роботодавцями (фізичними і юридичними особами) повинні оформлятися відповідно до чинного законодавства про працю, що в загальному виконується  роботодавцями нашого району. Але деякі роботодавці уникають легалізації трудових відносин з працівниками. Найманий працівник при цьому втрачає гарантії працевлаштування і соціального захисту громадян, оплати і охорони праці, соціального, пенсійного та медичного забезпечення.

     З метою сприяння легалізації зайнятості в районі фахівцями Шполянської районної філії Черкаського ОЦЗ постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота з роботодавцями. Так як в умовах карантинних обмежень відвідування підприємств заборонено, то дана робота проводиться в телефонному режимі, в режимі онлайн-звязку, через Фейсбук.  Всього було охоплено за період з квітня по серпень 2020 року 160 роботодавців району.

    Роботодавці міста та району повинні пам’ятати, що дотримання трудового законодавства   є  гарантією   стабільного  та   прибуткового   бізнесу  і   дасть  змогу уникнути  проблем та непорозумінь як з найманими працівниками, так і з контролюючими органами !

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь