Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

В громаді вшанували пам'ять воїнів Другої світової війни

Дата: 03.09.2020 09:23
Кількість переглядів: 285

      Найкривавіша трагедія людства – Друга світова війна -  розпочалася 1 вересня 1939 р. із вторгнення військ нацистської Німеччини до Польщі, а завершилася 2 вересня 1945 р. із беззастережною капітуляцією Японії. Це був наймасштабніший військовий конфлікт в історії, участь в якому взяла 61 країна. У бойових діях було задіяно рекордну кількість наземних військ та техніки за всю історію військових конфліктів. Вперше було використано атомну зброю.

  2 вересня  в Матусівській громаді вшанували пам’ять усіх тих, хто загинув на фронтах Другої світової війни, закатованих жертв тоталітарних режимів, тих, хто віддав своє життя для визволення України від окупантів. В навчальних закладах громади проведені уроки памяті, в сільських бібліотеках організовані тематичні виставки. Керівництво громади та учні поклали квіти до пам’ятних знаків та братських могил та вшанували  пам'ять полеглих воїнів хвилиною мовчання.

     Подвиг наших дідів та прадідів у роки Другої світової війни та нинішня боротьба за суверенітет і територіальну цілісність країни сьогодні як ніколи об’єднали український народ. Пам’ять про полеглих була, є і завжди залишатиметься священною для кожного з нас. Тому ми низько схиляємо голови перед тими, хто не побоявся

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь