A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

У Матусівській громаді відкрили меморіальну дошку на честь загиблого воїна АТО Олександра Лінчевського

Дата: 28.08.2020 17:10
Кількість переглядів: 1260

 Сьогодні, напередодні Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави в Матусівському НВК №2 відбулося відкриття пам’ятної меморіальної дошки колишньому випускнику учбового закладу, воїну АТО Олександру Лінчевському.

     На захід зібралися рідні, побратими, однокласники, представники влади та жителі громади. Відкриття розпочалось із виконання Державного гімну України та хвилини мовчання за полеглими воїнами АТО.   Право відкрити меморіальну дошку Олександру Лінчевському було надано заступнику військового комісара Шполянського районного військового комісаріату Андрію Покутньому та побратиму загиблого воїна Євгенію Черешні. Сільський голова Василь Колісник  висловив щирі співчуття батькам, рідним та друзям загиблого, наголосивши, що таких героїв сьогодення, як Олександр Лінчевський, треба завжди пам’ятати, адже вони – яскравий приклад того, як потрібно любити і захищати свою державу. Коли говорив заступник військового комісара Шполянського військового комісаріату Олександр Золотарьов, присутні не стримували сліз, як і сам виступаючий. Багато теплих слів та спогадів пролунали на урочистій події від побратима Сергія Стратічука, однокласників Віталія Шаповала та Миколи Кирилюка. Класний керівник Катерина Голуб ділилась спогадами про Олександра, як про щирого, доброзичливого учня, який є зразковим прикладом для школярів. Виступаючі низько схиляли голови перед загиблим, дякували батькам за хороброго сина, який мужньо захищав цілісність та незалежність нашої держави. Чудовий музичний твір у виконанні Надії Демиденко зворушив до сліз, створивши особливу атмосферу.

       Після завершення заходу присутні та родина відвідали могилу Олександра Лінчевського на цвинтарі села Матусів, де священик Петро Блонський відправив поминальну панахиду за героями та освятив нововстановлений  пам’ятник Олександру.

     Ми вдячні всім воїнам, що захищали і захищають нашу рідну землю. Нехай меморіальна дошка Олександру Лінчевському нагадує наступним поколінням про його героїчний вчинок, а пам'ять про Героя України назавжди залишиться в серцях людей. Слава Україні! Героям Слава!

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь