A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Відбувся звіт поліцейського офіцера Матусівської громади

Дата: 26.06.2020 21:15
Кількість переглядів: 368

Проект «Поліцейський офіцер громади»  в Матусівській об’єднаній територіальній громаді запрацював в лютому 2020 року, і за цей період часу на території громади значно покращився стан громадської безпеки. В своїй діяльності поліцейський громади обрав шлях роз’яснення та попередження правопорушень.

       26 червня в приміщенні Матусівського сільського будинку культури поліцейський офіцер громади Вадим Іванов прозвітував за перше півріччя роботи.

       За шість місяців роботи поліцейського, в ході патрулювання території Матусівської громади (с. Матусів, с. Станіславчик), виявлено 7 адміністративних правопорушень правил дорожнього руху. На водіїв- порушників поліцейським складено постанови за ст.126 КУпАП та     ст. 121 КУпАП. Також виявлено два адміністративні правопорушення у сфері порушення благоустрою в населеному пункті, ст. 152 КУпАП та два правопорушення за зберігання самогону, ст. 176 КУпАП.

   Поліцейським громади виявлено 11 випадків розпивання алкогольних напоїв в громадських місцях та поява в п’яному вигляді в громадських місцях, про що складено постанови за ст. 178 КУпАП. Також 6 випадків куріння в заборонених місцях – на територіях ЗОШ та автобусних зупинках маршрутних транспортних засобів, про що складено постанови за ст. 175-1 КУпАП.

     Проведено роботу по ювенальній превенції, де спільного з начальником відділу в справах дітей Іриною Олійник, перевірено сімї, де батьки неналежним чином ставляться до своїх обов’язків щодо виховання дітей, відповідно, складено 2 протоколи за ст.184 КУпАП. Також перевіряються сімї, які потрапили в складні життєві обставини та надається правова допомога. До введення карантину, в навчальних закладах громади проведено зустрічі з учнями та вчителями та бесіди на правову тематику.

      З метою недопущення порушень в сфері дозвільної системи, перевірено власників мисливської вогнепальної зброї. Серед них виявлено одне порушення зберігання зброї, складено протокол за ст. 191 КУпАП та 10 постанов за порушення строків дозволів на мисливську вогнепальну зброю, ст. 192 КУпАП.

          В ході розгляду звернень громадян було складено 5 протоколів за вчинення домашнього насильства, ст.173-2 КУпАП, винесено 1 тимчасовий заборонний припис. Один протокол за ст. 173 КУпАП – дрібне хуліганство та завідомо неправдивий виклик поліції, ст. 183 КУпАП – 2 протоколи.

    Також за окремим списком перевіряються раніше судимі, судимі особи, які відбувають умовний термін покарання, з якими проводяться бесіди щодо недопущення в подальшому вчинення правопорушень.

   Під час перевірок осіб, які повернулись з місць позбавлення волі, яким встановлено адміністративний нагляд та обмеження у вигляді  заборони виходу з домоволодіння в нічний час та появи в місцях де розливають алкогольні напої, виявлено 8 порушень про що складено протоколи за ст. 187 КУпАП.

      Спільно з працівниками Шполянського ВП та інспектором рибного патруля було виявлено порушника, який сіткою ловив рибу в ставку під час нересту. Знаряддя вилову вилучено, на особу складено протокол за ст.85 КУпАП.

В період карантину поліцейським офіцером громади спільно з працівниками терцентру відвідано одиноких осіб похилого віку, які потребують допомоги та вручено продукти харчування та візитні картки.

Спільно з медичними працівниками Матусівської амбулаторії проведено відпрацювання щодо дотримання режиму самоізоляції осіб, які повернулись з-за кордону під час карантину.

З продавцями всих магазинів проведено бесіди та роз’яснення щодо дотримання умов карантину. Дані бесіди також проводяться з мешканцями громади.

     Останнім часом на території області почастішали випадки вчинення шахрайських дій відносно жителів громад від осіб ромської національності. Поліцейський громади закликає при появі таких осіб на території громади звертатись до нього в телефонному режимі, з будь-яких інших питань також.

З приводу звернень жителів громади щодо водокористування ставком «Скарбовий», поліцейський офіцер громади довів до відома жителів ОТГ, що даний водний об’єкт перебуває в оренді у ПП Денисенко В.І.. Рішенням сесії сільської ради були затверджені правила використання даної водойми, а саме:

НА ВОДНИХ ОБ`ЄКТАХ ДОЗВОЛЯЄТЬСЯ:

 

  • загорати та відпочивати на відведених для цього місцях водокористувачем;
  • випоювати худобу;

- для місцевих жителів, зареєстрованих на території Матусівської громади, дозволено любительський лов риби, інших водних живих організмів у відведеному водокористувачем місці ( «Острів кохання» та місток до нього), на одну вудку небільше одного гачка. Такий лов здійснюється безкоштовно. При цьому одній особі дозволяється вилов за одну добу перебування на водному об’єкті у таких кількостях:

- вилов аборигенних видів риб в необмеженій кількості

- вилов карася не більше 2 кг.( 20 рибин)

Проте, вилов риби, яка перебуває у приватній власності водокористувача (згідно з актами зариблення водойми), забороняється або здійснюється на встановлених ним умовах, або  за  окремим  погодженням  з  орендарем.

Рибальство на орендованому водоймищі дозволене у визначені водокористувачем дні тижня, зокрема на водному об’єкті «Скарбовий»: для жителів пенсійного віку, інвалідівта  дітейв супроводі дорослих (згідно з законодавчими актами України)- щодня у світлову пору доби, для інших жителів громади -  у суботу, неділю та державні святкові дні світлову пору доби.

Любительський лов риби в зимовий період (від льодоставу до скресання криги) дозволяється зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння з гачком не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями із загальною кількістю не більше одного  на рибалку.

 

 

НА ВОДНИХ ОБ`ЄКТАХ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

 

- в нерестовий період любительське рибальство заборонено, крім випадків, якщо є дозвіл від органів рибоохорони на визначених ділянках водойми однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега.

- лов риби із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї промислових та інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих чи інших матеріалів усіх видів і найменувань; 

- перебувати на водосховищах або поблизу них з вибуховими та отруйними речовинами, а також зі знаряддями лову, застосування яких заборонено, зберігати такі знаряддя на водосховищах або поблизу них;

- миття у водосховищах або в межах їх прибережних смуг (50 метрів від урізу води) транспортних засобів, а також проведення робіт, які негативно впливають на екологічний стан водосховищ;


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь