A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Медична галузь Матусівської громади отримала нове обладнання.

Дата: 24.05.2020 09:15
Кількість переглядів: 1455

Медичні заклади Матусівської громади – амбулаторія та два ФАПи знаходяться у складі Центру первинної медико-санітарної допомоги Шполянської ОТГ. На сьогоднішній день жителі громади не отримують належного медичного обслуговування, тому що на 4,5 тисяч жителів залишився один сімейний лікар, два фельдшери та три медичні сестри. Немає також лаборанта, так як  в районі цю посаду скоротили, незважаючи на те, що громада виділила кошти з місцевого бюджету на його утримання.

         Численні звернення та нарікання жителів громади спонукали керівників на створення власного комунального підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги». В громаді провели конкурс  на посаду директора, і вже у березні цього року було зареєстровано комунальне некомерційне підприємство «ЦПМСД Матусівської сільської ради ОТГ», до якого входить амбулаторія та два ФАПи.  На даний час  проводиться робота  з оформлення ліцензій та договорів з Національною службою здоровя.

     Для функціонування Центру надання первинної медико - санітарної допомоги потрібне обладнання, інвентар, апаратура, тому керівником ЦПМСД було прийнято рішення звернутися до благодійних фондів за допомогою.  Взявши до уваги, що Благодійний фонд Оксани Марченко постійно  допомагає жителям сільських територій, медичним закладам в придбанні необхідного медичного обладнання, засобів захисту та медичного інвентаря, до фонду був направлений лист з проханням допомогти медичній галузі Матусівської громади у придбанні вкрай необхідних аналізаторів для забору аналізів у жителів.

  І  вже 23 травня  в Матусівській ОТГ зустрічали представників Благодійного фонду Оксани Марченко, які привезли в громаду гематологічний аналізатор для клінічної хімії та два багатофункціональні ліжка з протипролежневими матрацами. Жителі громади радо зустріли допомогу, на яку навіть не сподівались, адже  на сьогодні дуже мало бажаючих допомогти сільським жителям.

Матусівській громаді своя лікарня вкрай необхідна, тому керівництво пішло на крок відновлення медицини заради жителів, яким потрібна кваліфікована медична допомога. Отримане обладнання забезпечить обслуговування жителів якісними медичними послугами. Надання благодійної допомоги медичній галузі – велика справа, тож жителі громади висловлюють велику вдячність Оксані Михайлівні за розуміння і турботу.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь