A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

В Матусівській громаді очікували капітальний ремонт дороги, а знову залишились ні з чим.

Дата: 08.04.2020 20:54
Кількість переглядів: 1166

Від стану дорожньої інфраструктури залежить ефективність подальшої розбудови громади та рівень комфорту її жителів. Тож керівництво Матусівської  громади неодноразово зверталося до Шполянської РДА та до Черкаської ОДА з проханням виділити кошти на капітальний ремонт дороги Станіславчик – Матусів – Самгородок. Сама громада її відремонтувати не може, оскільки це дорога загального користування місцевого значення.

     26 січня цього року (розпорядження Черкаської обласної адміністрації №118) голова ОДА своїм підписом затвердив виділення 8,3 млн. грн. на капітальний ремонт цієї дороги. А 30 березня (розпорядження № 186 «Про внесення змін до розпорядження Черкаської обласної державної адміністрації від 26.01.2020 № 118»)  – підписав новий, змінений перелік доріг, які ремонтуватимуть цього року, тільки  напроти суми у 8,3 мільйони тепер вписано іншу дорогу – Бурти - Матусів, яка відноситься до Шполянської ОТГ та знаходиться в с.Сигнаївка. Цьому рішенню дуже посприяло звернення нинішньої голови Шполянської РДА Наталії Коваль, що доти працювала у Шполянській ОТГ.

      Дізнавшись про такі свавільні дії з боку Черкаської ОДА, голова громади Василь Колісник звернувся до очільника ГО «Проти корупції», представника громадської ради при Черкаській ОДА Юрія Путрі, який, вивчивши матеріали, так прокоментував ситуацію:

 - Якщо дорога, що пролягає у Матусівській громаді – відремонтувати яку так  просили люди – практично розбита, то Бурти-Матусів, що пролягає у Шполянській громаді, потребує максимум поточного ремонту.

      В громаді обурені і ображені таким несправедливим відношенням до її жителів. Громада потребує якісного та безпечного транспортного сполучення. Мешканці с.Матусів були повідомлені про майбутній ремонт, який вони очікували останні 40 років.

         Виходить так, що голова Черкаської ОДА Роман Боднар у своїх інтерв’ю ЗМІ розповідає, як вони керуються принципами справедливого вирішення проблемних питань, а в реальному житті ці принципи точно не стосуються Матусівської громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь