A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Робота Матусівського НВК №1 під час карантину

Дата: 06.04.2020 12:21
Кількість переглядів: 354

У зв'язку з епідеміологічною ситуацією, що склалася в Україні, з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (СОVID-19), навчальний процес у школах призупинений. Учасники освітнього процесу Матусівського НВК №1 продовжують працювати, виконуючи завдання  навчальних програм. Карантин –це не привід прогулювати, це період самовдосконалення, як учнів так і педагогічних працівників. Основною проблемою лишається  незабезпеченість доступу до інтернету, а отже рівних умов для навчання всіх учасників процесу. Та вчителі школи подбали, щоб і в цьому аспекті не залишилось обділених. На сторінках Facebook  cтворена група «Матусівський НВК №1» та поширена серед всіх бажаючих як школи, так і громади.  Спілкування   у телефонному режимі та через Viber   спрощують складність опрацювання нового матеріалу. Вчителі залишають  на сторінках інтернет- ресурсів  завдання, посилання на web- сайти, демонстрацію презентацій, відео-уроків, майстер- класів. Кожен учитель, склавши індивідуальний план роботи на період карантину, доповнює його щоденною роботою з інтернет- ресурсами, які допомагають школярам не тільки  долати навчальний матеріал, а й розширювати світогляд та вдосконалювати власні уміння різновидами форм та методів навчання. Гейміфіковані платформи з безкоштовними курсами з української мови та літератури, біології, математики, історії України, англійської мови та інших предметів є вагомим підґрунтям в підготовці для виконання домашніх завдань,а  для випускників - у підготовці до успішної здачі ЗНО . Учні  мають можливість перегляду відео – уроків на каналах ТБ. Розклад передач є на сторінці НВК.  Завдяки гейміфікації, інтерактивним урокам та контролю з боку  вчителя - дитина поринає в процес вивчення матеріалу дуже швидко та з величезним інтересом. 

      Переваг онлайн-навчання можна привести багато: зростання інтересу учнів до нового цікавого методу навчання, економія ресурсів всіх  учасників навчального процесу, автоматизація контролю виконання завдань тощо. Науковий прогрес рухається із шаленою швидкістю, прогресивні країни світу поступово діджиталізуються, тому нам так само потрібно оновлюватися та рухатися вперед.

   Діти сьогодні зростають у цифровому світі і для них цілком природним є цифрове середовище, яке вони використовують для отримання та обміну інформацією.

 

На сьогодні онлайн-освіта стає все більш популярною не лише у світі, але й в Україні. Педагоги, крім проведення уроків, мають інші види педагогічного навантаження. Вони здійснюють іншу організаційну та методичну діяльність.. Цифрові навички вкрай потрібні, а тому період карантину  використовують  для ефективної самоосвіти на овітніх платформах  Prometheus Coursera ,  EdEra , ВУМ , Duolingo ,TED, щотижневих вебінарах.

Тож, звертаючись до всіх учасників освітнього процесу- не вагайтесь, використовуйте дистанційне навчання для своєї дитини чи  для себе  вже зараз. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь