A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Заклади освіти Матусівської громади працюють в режимі дистанційного навчання

Дата: 06.04.2020 12:20
Кількість переглядів: 261

Картина, яка на сьогоднішній день склалась у світі у зв’язку із стрімким поширенням коронавірусу, змусила уряд запровадити загальнонаціональний карантин. Таким чином, освітяни опинились у складній ситуації, яка вимагає швидкого переналаштування та мобілізації всіх доступних ресурсів, які до цього часу були частково задіяні в освітньому процесі.

Так, навчання продовжується, але в іншій формі – дистанційній. Що таке дистанційне навчання? Дистанційне навчання — сукупність сучасних технологій, що забезпечують доставку інформації в інтерактивному режимі за допомогою використання ІКТ (інформаційно-комунікаційних технологій) від тих, хто навчає до тих, хто навчається. Основними принципами дистанційного навчання є інтерактивна взаємодія у процесі роботи, надання учням можливості самостійного освоєння досліджуваного матеріалу, а також консультаційний супровід у процесі дослідницької діяльності. Дає змогу навчатися на відстані за відсутності викладача. Основну роль у здійсненні дистанційного навчання відіграють сучасні інформаційні технології.

      В кожному навчальному закладі Матусівської громади під час карантину організовано процес дистанційного навчання. Педагоги систематично викладають домашні завдання, посилання на відео уроки, онлайн-тести, додаткові матеріали до уроків в групі нашої школи в соціальній мережі Facebook. Посилання на дану групу розміщено на офіційному сайті закладів. Також класними керівниками створені групи класів у Viber, що дає можливість педагогам перебувати на постійному зв’язку з батьками. Деякі вчителі розміщують завдання в соціальній мережі Instagram та власних блогах, створених спеціально для дистанційного навчання. Виконані завдання учні мають можливість передати за допомогою електронних поштових серверів, ViberMessenger від Facebook або розмістити на електронній дошці за допомогою сервісу padlet.

     Отже, освітній процес триває, хоч і трохи в незвичній для його учасників формі. І хоча він супроводжується певними труднощами, всі повинні пам’ятати, що найвищими цінностями є життя та здоров’я підростаючого покоління.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь