A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Шановні жителі громади!

Дата: 30.03.2020 19:08
Кількість переглядів: 445

За останні дні в Україні стрімко збільшилась кількість інфікованих на коронавірус – на даний час підтверджено 480 хворих на COVID– 19.

Однією з лідерів з поширення пандемії є Черкащина – офіційно підтверджено 50 випадків. Найбільше хворих виявлено  у м. Камянка. Там терміново посилили вимоги карантинних заходів, а саме: при вїзді до міста Камянка встановили контрольно – пропускний пункт, максимально обмежили пересування транспортних засобів та пішоходів без поважної причини.

      Не виключенням є те, що невидима небезпека може дійти і до нашої громади. Тому для того, щоб унеможливити поширення хвороби на території Матусівської громади, розробляються додаткові механізми обмежувальних та санітарно-гігієнічних протиепідемічних заходів. З метою профілактики ймовірної загрози зараження коронавірусом, грипом та ГРВІ, за допомогою спецтехніки ФГ «Ольвія»,  починаючи із 31 березня проводитиметься  дезінфекція громадських місць громади.

     Наголошуємо жителям громади, дотримуйтесь всіх правил карантину! Не виходьте без крайньої необхідності із домівок. Обмеження контактів з іншими є важливим для людей похилого віку заради їхнього ж здоров’я, але в той самий час вони не мають відчувати себе ізольованими і покинутими. Керівництво громади прикладає всі зусилля для того, щоб цій категорії людей не було необхідності виходити зі свого помешкання.  

    Також звертаємося до батьків, шановні батьки, вкотре нагадуємо: у дітей карантин, а НЕ КАНІКУЛИ! Слідкуйте, щоб ваші діти максимально часу перебували вдома, а не спілкувалися на вулиці з друзями без засобів захисту! Не наражайте на небезпеку свої родини.

     Особливо звертаємося до тих жителів громади , хто нещодавно повернувся із закордону – обов’язково дотримуйтесь 14 днів самоізоляції. Пам’ятайте, визначальним може стати збереження соціальної дистанції, обмеження контактів з іншими людьми, необхідність залишатись вдома, ізолювати себе від друзів, колег та усіх, окрім членів родини. Залишайтесь вдома, задля вашої безпеки та безпеки оточуючих..

 

Дотримуйтесь правил, які наразі є критично важливими:

?Тримайтесь на відстані від інших людей, уникайте фізичного контакту при привітаннях (не тисніть руки та не обнімайтесь), мийте руки часто та якісно

 (водою з милом або використовуйте гель для рук з вмістом алкоголю), також не торкайтесь руками рота, носа та очей (тобто місць, через які вірус може потрапити до вашого організму та заразити вас);

? Тримайтесь осторонь кожного, хто кашляє чи чхає (Світова організація охорони здоров’я рекомендує дистанцію мінімум 2 метри );

? Залишайтесь вдома якомога довше;

? Переконайтесь у тому, що ви та люди навколо вас виконують правила респіраторної гігієни: прикривати рот та ніс ліктем чи серветкою, коли кашляєте чи чхаєте, та одразу викидайте ці серветки (таким чином ви не інфікуєте інших у разі, якщо у вас COVID-19);

? Звертайтеся до сімейного лікаря одразу, як відчули себе погано, та у вас з’явились симптоми інфекції (підвищена температура, кашель, ускладнене дихання).

Памятайте, від нас самих залежить, як швидко ми зупинимо поширення страшної хвороби!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь