A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Матусівська громада взяла участь в святкуванні Масляної в м.Сміла

Дата: 29.02.2020 22:51
Кількість переглядів: 1506

Масляна - це перехід від Зими до Весни. Вона розпочинає весняний цикл традиційних свят українців. Це неповторне, веселе, колоритне свято, сповнене народних ритуалів та обрядів.

    29 лютого Матусівська ОТГ взяла участь в  благодійній Масляній "Підтримай ближнього", яка пройшла на центральній площі міста Сміла. У межах святкувань відбувся обласний фестиваль млинців та встановлення Національного рекорду із виготовлення найдовшої "млинцевої веселки". Для гостей влаштували святковий ярмарок, де можна було придбати різноманітну сувенірну декоративно-ужиткову продукцію. Всіх бажаючих частували млинцями та гарячим чаєм.

     Матусівська громада долучилася до святкувань та  представила  багатий стіл достатку, вироби народних умільців громади та музичні  вітання. Саме на честь сонця на Масляну пекли млинці, які є головним і невід’ємним атрибутом свята. Вважається, що з’їдаючи круглий, рум’яний, гарячий млинець, такий схожий на сонце, людина з’їдає і частинку його тепла і могутності. Тож на святковому столі громади були млинці з різноманітними начинками  та страви  української кухні.  Різновид страв та красива презентація була високо оцінена жюрі.

    Відвідувачі виставки народних умільців не переставали захоплюватися виробами майстрів Матусівської громади, їхнім невтомним  потягом до творчості й краси. З цікавістю присутні на святі розглядали прикраси з бісеру, вироби з дерева, вишиті бісером картини, петриківський розпис, вишиті рушники. Особливу увагу привертали відвідувачів книги про село Матусів.

    Незабутнім та яскравим був виступ гурту «Матусяни». Неперевершене звучання пісень у їхньому виконанні сподобалося всім присутнім. Святкові костюми, дзвінкі пісні та хороший настрій стали кращими атрибутами артистів, котрі так яскраво демонстрували вміння доносити до людей хороший настрій та позитив. 

     Від організаторів свята Матусівська громада отримала «Подяку за участь у святі Масляної».  Це ще раз доводить: у нас якщо вітають – то від щирої душі, якщо співають – то на повен голос, якщо частують – то щедрою міркою!                  Матусівська громада вдячна за підтримку та допомогу в організації святкової поїздки спонсорам:  ФГ «Ольвія», ФГ «Шипельова О.А.», СФГ «Фенікс», ТОВ «Яблуневий сад» та приватному підприємцю Мірошніченко М.                                     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь