A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

20 лютого 2020 року минає шоста річниця страшних подій на Майдані.

Дата: 22.02.2020 22:31
Кількість переглядів: 337

А сотню вже зустріли небеса..
Летіли легко, хоч Майдан ридав…
І з кров´ю перемішана сльоза….
А батько сина ще не відпускав..
Й заплакав Бог,побачивши загін:
Спереду — сотник ,молодий,вродливий
І юний хлопчик в касці голубій,
І вчитель літній-сивий-сивий..
І рани їхні вже не їм болять..
Жовто-блакитний стяг покрив їм тіло..
Як крила ангела, злітаючи назад,
Небесна сотня в вирій полетіла…

20 лютого 2020 року минає шоста річниця страшних подій на Майдані. Цей день є найтрагічнішим в історії Революції Гідності – 48 ні в чому не винних людей були безжально розстріляні «чорною ротою» «Беркуту».

Зараз багатьом не зрозуміла мотивація тих людей, які залишили свої родини, вийшли на Майдан,  аби відстояти свободу і європейське майбутнє нашої держави. Що змусило їх, озброєних лише палицями та дерев’яними щитами, виступити проти озброєних вогнепальною зброєю бійців «Беркуту»? Навіть під шквальним вогнем снайперів вони продовжували йти в наступ, щоб відтіснити загони «Беркуту»  з Інститутської, падаючи та стікаючи кров’ю на холодній бруківці, виносячи під вогнем поранених і вбитих. Ще зовсім безвусі, майже хлоп’ята,  в будівельних касках, забарвлені їхньою кров’ю, вони змінили історію України. Там, на вулиці Інститутській вони загинули, принісши себе в жертву в ім’я світлого майбутнього своєї рідної країни.

Страшні кадри розстрілу неозброєних і беззахисних людей облетіли весь світ. Ніхто не хотів вірити в те, що такі події можливі у 21 столітті в центрі європейської країни. Боляче було спостерігати за подіями на Майдані, розуміючи, що юні хлопці, чоловіки та жінки вже ніколи не повернуться додому, не обіймуть близьких, не посміхнуться друзям.  Ці люди віддали найцінніше, що в них було – життя. Віддали, не вагаючись, заради своєї Батьківщини, заради нас і наших дітей. А таке не забувається.

20 лютого стало для нас назавжди пам’ятним днем – Днем Героїв Небесної Сотні. Цього дня у Матусівському НВК № 1 проведено загальношкільну годину вшанування пам’яті учасників Революції Гідності – Героїв Небесної Сотні. Учні запалили свічки перед пам’ятними стендами,  декламували вірші про загиблих героїв, переглянули хронологію  подій тієї кривавої зими. Наприкінці заходу присутні вшанували пам’ять загиблих на Майдані хвилиною мовчання.

Дякуємо Вам, Герої України! Ви назавжди залишитесь у наших серцях…

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь