A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Щорічно 15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 14.02.2020 22:46
Кількість переглядів: 337

Офіційно дата була встановлена в Україні 11 лютого 2004 року указом Президента України на заміну радянському Дню пам’яті воїнів-інтернаціоналістів.

  15 лютого 1989 року останній радянський солдат залишив афганську землю — війна була програна. За десять років неоголошеної війни на поле бою було відправлено більше 160 тисяч українців — кожен 4-й з 600-тисячної армії. Згідно зі статистикою, в Афганістані загинули близько 15 тисяч вояків, із них майже 4 тисячі українців. 72 українських воїни зникли безвісти. Майже 3 тисячі матерів втратили своїх синів, півтисячі жінок стали вдовами, 711 дітей - сиротами. Більше 8-ми тисяч українців отримали поранення, 6 тисяч залишилися інвалідами.

Відзначення в Україні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав свідчить про глибоку повагу суспільства до людей, яким довелося в мирні повоєнні роки нести нелегку військову службу в гарячих точках світу.

Дата виведення радянських військ з Афганістану – 15 лютого – стала днем вшанування всіх учасників бойових дій на території інших держав.

В цих кривавих війнах самовідданість, мужність і героїзм виявили українці – офіцери та солдати, серед них жителі Матусівської ОТГ:

Березняк Григорій Михайлович,

Броварський Олексій Миколайович,

Данилко Іван Андрійович,

Литвин Григорій Петрович,

Нарадько Олександр Іванович,

Науменко Іван Володимирович,

Орел Олександр Віталійович,

Кажукало Микола Миколайович,

Мойсєєв Анатолій Володимирович,

Шипельов Віктор Анатолійович.

 

   Дякуємо усім ветеранам-інтернаціоналістам за їх вірне служіння Батьківщині і готовність до її захисту та вміння перемагати, за піклування за родинами загиблих побратимів і патріотичне виховання молодого покоління. Бажаємо міцного здоров’я і мирного неба. Впевненості за долю своїх рідних і держави, мужності і мудрості здолати усі життєві перешкоди,  здійснення усіх задумів та нових досягнень на благо України.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь