A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

В Матусівській громаді вирішується питання з орендою водоймищ та приведення їх до порядку.

Дата: 24.10.2019 19:10
Кількість переглядів: 726

Наповнення бюджету громади є на сьогодні одним з найважливіших питань для керівництва Матусівської громади. Адже кошти  бюджету спрямовуються на розбудову  соціальної та виробничої інфраструктури громади. Це, насамперед: ремонт доріг, вуличне освітлення, утримання закладів освіти, культури, медицини та інші важливі   питання для розвитку.

         З метою збільшення надходжень до бюджету, Матусівською сільською радою  проводиться робота по оформленню документації на водоймища, які знаходяться на території громади та передача  їх в оренду згідно чинного законодавства. При передачі в оренду будуть враховані інтереси жителів громади, а саме, однією з умов договору оренди є  дозвіл на спортивну риболовлю у виділеному місці та у встановлені дні.

Також одним із завдань є приведення до порядку гідроспоруд та прибережної зони водоймищ. Зокрема, на ставках «Скарбовий» та «Натягайлівський», які знаходяться в межах села Матусів, вже руйнуються гідроспоруди та потребують укріплень прилеглі береги.

Тому, комісією в складі в.о.начальника відділу взаємодії з правоохоронними органами з питань цивільного захисту оборони та мобілізаційної роботи апарату Шполянської РДА Черевка О. В., голови Матусівської сільської ради Колісника В.В., начальника відділу з питань оборонної, мобілізаційної роботи та надзвичайних ситуацій Горі О. М., депутатів сільської ради Броварської  Л. П. та Шевчука О. С. було проведено обстеження водосховищ та в результаті встановлено, що вони знаходяться в аварійному стані. Для забезпечення подальшого користування ставками та попередження виникнення надзвичайної ситуації, на виконання Закону України «Про захист населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру», комісія прийняла рішення звернутись з пропозицією до голови районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Шполянській районній адміністрації про розгляд даного питання.

Районною комісією було проведено обстеження водоймищ з виїздом на місце та прийнято рішення звернутись до регіонального офісу водних ресурсів у Черкаській області про надання дозволу на скид води із водоймищ, для подальшого ремонту гідроспоруд. Орендарі обох вказаних ставків отримали дозвіл на спуск води для проведення ремонтних робіт.

Після отримання орендарями дозволів на скид води, сільська рада доручила орендарям ставків провести ремонт гідроспоруд та привести в належний вигляд прибережні зони. Роботи потрібно провести до 25.12.2019 за власний рахунок, про що повідомити письмово Матусівську сільську раду та району комісію ТБНС Шполянської РДА. Сільською радою буде проведено перевірку виконаних робіт та  поінформовано населення.

На даний час в громаді  розповсюджуються слухи, що з бюджету сільської ради виділено кошти в сумі 800 тис.грн. на проведення ремонтних робіт гідроспоруд. Тому, спростовуємо цю інформацію і повідомляємо, що за даними фінансового відділу сільської ради та за словами  голови громади  Колісника В.В., на вказані  ремонтні роботи кошти з бюджету сільської ради  не виділялись і не планувалось їх виділення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь