A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Разом проти булінгу.

Дата: 24.09.2019 22:53
Кількість переглядів: 1334

Тема цькування у школі щораз набуває все більшої гостроти і останнім часом є однією серед найактуальніших в українській освіті. На початку навчального  року  громадські організації, органи державної влади та активісти об’єднались для того, щоб привернути увагу суспільства до проблеми булінгу і шляхів її вирішення.

Саме тому з 16 по 20 вересня у навчальних закладах Матусівської громади проходив Всеукраїнський тиждень з протидії  булінгу під  гаслом «Разом проти булінгу».

      В Матусівському НВК№1 протягом тижня відбулися різноманітні просвітницькі заходи – години психології «Стоп булінг!» для учнів 6-10 класів, спрямовані на інформування учасників освітнього процесу щодо таких аспектів: запровадження адміністративної відповідальності за вчинення булінгу (цькування), формування небайдужості до проблеми булінгу; перегляд відеороликів з антибулінговою тематикою для учнів всієї школи – « Нік Вуйчич про булінг у школі», «Зупиніться!!! Моя історія про булінг і кібербулінг», мультфільм «Мобільні – це класно»; мультфільм «Історія двох пар» .

Для учнів молодшої школи соціальний педагог Шевченко О.С. провів заняття з елементами тренінгу «Не допускай насилля над ближнім – будь толерантним».  В школі  організовано виставку дитячих малюнків на тему: «Шкільному булінгу скажемо – НІ!». Завершився тиждень з профілактики  булінгу виступом  соціального педагога на батьківських зборах. Була надана інформація на тему «Поговоримо про булінг, кібербулінг та їх наслідки», «Корисні правила-поради для профілактики і подолання випадків цькування» для учнів молодшої школи.

       19 вересня у Матусівському НВК №2 для учнів 1-4 класів була проведена година спілкування на тему : «СТОП БУЛІНГ !». На заході учні переглянули відео «Булінг» та мультфільм «Чорний кіт», слухали притчу «Все залишає свій слід» і оповідання М. Носова «Як Незнайко складав вірші». Також в групах вони аналізували різні складні ситуації, в яких їхні однолітки зазнавали жорстокого поводження, та шукали шляхи виходу для подолання булінгу.

    В кінці виховної години діти зробили висновок, що булінгу не місце в школі. Вони побажали один одному добра, миру, щастя та любові.

      «Друзі, цей тиждень у нас присвячений протидії булінгу. Сьогодні ми будемо розповідати, як відрізнити булінг від звичайного конфлікту та які види булінгу існують», - розпочала свій виступ під час проведення  єдиного дня профілактики правопорушень( тема якого відповідала тематиці тижня) учитель Броварська Ірина Василівна, вчитель Станіславчицького НВК. Провівши тренінгове заняття «Чи варто боротися за себе?»,  Ірина Василівна презентувала практичні поради для захисту від булінгу , разом з учнями виявила причини його виникнення та  визначили засоби боротьби з цим ганебним  явищем. Протягом тижня здобувачі освіти мали змогу переглядати презентації «Маю право!», «Не така, як усі» та «Диво щодня», працювати в командах при обговоренні ситуацій, пов’язаних з різними проявами булінгу, пошуках причин виникнення цькування та шляхів виходу з ситуацій, вміння відстоювати своє «Я» та з розумінням відноситися до інших. Учні молодших класів взяли участь у колективному малюнку на асфальті « Давайте жити дружно і мирно!», Бібліотекар Заріцька В.І. організувала в бібліотеці тематичну виставку «Ти на землі людина». На завершення тижня учні дали урочисту обітницю НЕ порушувати права інших, НЕ ображати і не цькувати оточуючих, НЕ поширювати ганебного явища булінг та закріпили свою обіцянку малесенькими різнокольоровими долоньками. Усі заходи, проведені протягом тижня, були спрямовані на інформування учасників освітнього процесу про запровадження адміністративної відповідальності за вчинення булінгу (цькування) та формування нетерпимості до цього явища. 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь