A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

В Матусові вітали шанованого іменинника

Дата: 10.09.2019 20:11
Кількість переглядів: 1336

Теплого осіннього дня 82-ий день народження святкує житель с.Матусів Яхно Іван Васильович.

  Народився Іван Васильович 10 вересня 1937 року на Полтавщині в селянській родині. Закінчив факультет іноземних мов Черкаського педінституту. Трудову діяльність розпочав кочегаром паровозного депо, а після закінчення інституту працював учителем в одній із шкіл  Хмельницької області.  Але доля привела його в село Матусів, де він з 1968-го і до виходу на заслужений відпочинок працював директором Матусівської середньої школи №1. Свій заслужений відпочинок сповна використав для творчої роботи, яка стала неоціненною у збереженні історичної спадщини.

Завдяки наполегливій творчій праці Івана Яхна, Матусів має три повноформатні ілюстровані книги: «Сторінки з історії села Матусів» (2008), «Журба і радість у долях наших» (2012), «Легенди та пейзажі села Матусів» (2014). Остання книга написана у співавторстві з донькою Ольгою Збризькою. Іван Васильович є почесним членом Національної спілки краєзнавців України (2015). Нагороджений орденом Дружби народів та медаллю Макаренка, знаком «Відмінник освіти України». Лауреат обласної краєзнавчої премії М.Максимовича.

  Святково одягнений - у вишиванці, яку 65 років тому вишила його мама,  Іван Васильович зустрічав гостей. Його привітали голова Матусівської  ОТГ Колісник В.В. та перший заступник голови Береза І.А.. Вони побажали імениннику  багато світлих днів і щасливих років, міцного здоров’я та наснаги, дякували за щирість та добре серце. Не забувають Івана Васильовича і в рідній школі. З побажаннями творчої енергії, родинного тепла і затишку до нього завітали начальник відділу освіти Денисенко Л.М., директор Матусівського НВК №1 Хижняк Л.Д. та учні школи.

 Матусівська громада пишається тим, що має такого талановитого односельчанина, і дякує Івану Васильовичу за великий творчий внесок в розвиток с.Матусів.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь