A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

В Матусівській громаді реалізується реформа нової української школи

Дата: 06.08.2019 15:22
Кількість переглядів: 803

            В Матусівській ОТГ впроваджуються реформи Міністерства освіти і науки України  - нова українська школа ( НУШ ). Створюються всі умови в закладах освіти, для надання учням не тільки знання, а й вміння застосовувати їх у житті. Завданням реформи є виховання громадянина, який уміє ухвалювати відповідальні рішення та дотримуватися прав людини.

            У новій українській школі учні навчатимуться 12 років: 4 роки в початковій школі, 5 років у гімназії ( після закінчення якої школярі здаватимуть іспит у формі ЗНО ), 3 роки в ліцеї або закладі професійної освіти (після закінчення яких випускники також проходитимуть ДПА у формі ЗНО ).

            Завдання громади реалізувати реформу НУШ у підпорядкованих закладах освіти, розкрити та розвинути здібності, таланти і можливості кожної дитини на основі партнерства між учителем, учнем і батьками. Дитині недостатньо дати лише знання, важливо навчити користуватися ними. Знання та вміння  взаємопов’язані з цілісними орієнтирами учня, формують його життєві компетентності, потрібні для успішної самореалізації у житті, навчанні та праці.

            В 2019-2020 навчальному році Матусівські НВК планують зустріти 21 першокласника. Відповідно наказу МОНУ № 137 «Про затвердження Примірного переліку засобів навчання та обладнання навчального і загального призначення для навчальних кабінетів початкової школи, за кошти освітньої субвенції та кошти місцевого бюджету на загальну суму 112,7 тис.грн., було придбано для майбутніх першокласників комп’ютерне обладнання: два ноутбуки та два багатофункціональні пристрої – принтер, сканер, копіювальний пристрій, 21 комплект – одномісні учнівські парти і стільці, які легко пересуваються для створення динамічного середовища та зміни простору, також у кожен клас закуплено багатофункціональні дошки.

            Матусівська громада спільно із закладами освіти піклується, щоб у класах були різні осередки: навчально-пізнавальної діяльності, тематичні, ігрові, художньо-творчої діяльності. Виходячи з цього, придбано 21 комплект дидактичного матеріалу – все необхідне для реалізації освітнього процесу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь