Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Торгівля людьми – актуальна проблема людства

Дата: 26.07.2019 21:24
Кількість переглядів: 418

Щороку 30 липня, починаючи з 2014 року, світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році з метою підвищення інформованості громадськості про цю глобальну проблему і привернення уваги до тяжкого становища мільйонів жінок, чоловіків і дітей з усіх куточків світу, які стали жертвами торгівлі людьми, а також заохочення людей активно допомагати і протидіяти цьому злочину.Торгівля людьми є надзвичайно глобальною та прибутковою злочинною індустрією в світі. За рівнем доходів вона поступається лише продажу наркотиків та зброї.

  Проблема торгівлі людьми залишається болісною і для України. Складна економічна ситуація в Україні, високий рівень безробіття, недосконалість законодавства та правова необізнаність громадян є основними умовами, що сприяють цьому явищу. Прагнучи кращої долі, люди їдуть за кордон шукати  роботу. Спритні ділки щороку використовують сотні таких шукачів. Останнім часом у нашій країні багато робиться для запобігання торгівлею людьми. Слід відзначити, що Україна (як на міжнародному, так і на національному рівні) застосовує багатовекторний підхід до проблеми боротьби з торгівлею людьми. Як правило, це проявляється у поєднанні стратегій боротьби з торгівлею людьми як такою, боротьби з нелегальною міграцією та боротьби із міжнародною організованою злочинністю.

  Важливою частиною механізму з реалізації державної політики щодо запобігання та протидії домашньому насильству, торгівлі  людьми є робота консультативних телефонних «гарячих ліній». 

  • Національна «гаряча лінія» з питань протидії насильству та захисту прав дитини (працює на базі Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда – Україна»). 
    386  безкоштовно для абонентів МТС та Київстар 
    0 800 500 335  дзвінки в межах України безкоштовні 
    044 205 36 94  для дзвінків у межах Києва та з закордону
  • Національна «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів (працює на базі Представництва міжнародної організації з міграції в Україні). 
    0 800 505 501 дзвінки в межах України безкоштовні 
    527 безкоштовно для абонентів МТС, Київстар, life:)
  • Регіональна консультативна телефонна «гаряча лінія» з питань запобігання та протидії домашньому насильству (працює на базі Громадської організації незрячих юристів) 
    057 705 12 66
  • Регіональна консультативна телефонна «гаряча лінія» з попередження торгівлі людьми (працює на базі Харківської міської організації Міжнародної організації «Жіноча громада») 
    057 714 38 50

Для перевірки легальності роботи посередника з працевлаштування за кордоном звертайтеся до МІНІСТЕРСТВА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ: (044) 289-50-97, щоденно з 17:00 до 18:00.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь