A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Злагоджені дії в умовах надзвичайних ситуацій

Дата: 29.05.2019 12:22
Кількість переглядів: 374

З метою вдосконалення організації і ведення та  практичного відпрацювання учнями за їх віковими категоріями теоретичних знань та навичок з питань цивільного захисту,  24 травня 2019 року  в Матусівському НВК №2 було проведено День цивільного захисту, у ході якого перевірено здатність співробітників та учнів грамотно й чітко діяти під час виникнення надзвичайних ситуацій, уміння убезпечити своє життя і здоров’я, рівень практичних навичок дій за сигналами оповіщення.

         У День ЦЗ в  школі проведено захід для учнів 1-4 класів з теми   “Бережи своє життя, бо це справа непроста”.  На якому      переглянуто відеопрезентацію  «Цивільний захист. Дії населення під час надзвичайних ситуацій», проведено бесіди:

1.Що таке Цивільний захист?

2.Для чого в школі проводиться день ЦЗ?

3.Що таке надзвичайна ситуація?

4.Які є надзвичайні ситуації?

5.Які завдання ЦЗ в Україні?

6.Як дізнатися, яка надзвичайна ситуація сталася?

Також  педагоги з учнями   провели тренінгові заняття. Вони навчили правильно користуватися ватно – марлевою пов'язкою, респіратором, протигазом. За допомогою тестування було перевірено знання учнів про надзвичайні ситуації.

В цей день відпрацьовано дії командно-керуючого складу невоєнізованих формувань та учнів на випадок виникнення пожежі, проведено евакуацію учнів та персоналу з приміщення школи у безпечне місце.  Керуючий склад, вчителі та учні продемонстрували готовність до дій в екстремальних умовах, до виконання запланованих заходів поставилися відповідально. Поставлені завдання та мета Дня ЦЗ досягнуті.

У кожному класі проведено змістовні уроки, на яких обговорювались конкретні факти подій останнього часу як в Україні, так і за її межами,   Учні відпрацьовували правила поведінки під час надзвичайних ситуацій, брали участь у конкурсах, вікторинах, виконанні та обговоренні тестових завдань. 

         Учителями предмета «Захист Вітчизни»  Стадником І.І. і фізичної культури  Рубанчук Н.Г.  професійно підготовлені учні 5-10 х класів, які показали добру військову та фізичну підготовку, практичні навички дій у надзвичайних ситуаціях.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь