A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

НАША БЕЗПЕКА - В НАШИХ РУКАХ

Дата: 21.05.2019 22:46
Кількість переглядів: 380

Ще Леонардо да Вінчі написав: «Пам’ятай! Життя є дар, і той, хто його не цінує,цього дарунку не заслуговує». Дійсно, найцінніше  у людини – це її життя. Воно дається їй тільки раз і кожній своє: довге чи коротке, неповторне і звичне, радісне і сумне, солодке, як мед і гірке, як полин, його не можна прожити двічі.Отож, життя своє потрібно любити, цінувати і боронити від усього лихого. В квітні - травні 2019 року в Станіславчицькому НВК пройшли заходи до всесвітнього дня охорони праці, тижня безпеки життєдіяльності, тижня безпеки дитини та тижня безпеки дорожнього руху. В рамках  проведення тижнів  було сплановано і проведено заходи, спрямовані на вивчення і розвиток умінь захистити себе від небезпечних, а іноді смертельних ситуацій. Щоб убезпечитися, треба вміти розпізнавати небезпеки, знати причини їх виникнення та способи захисту. Упевненість у собі, сміливість, обачність допоможуть уникати небезпечних ситуацій.  Починаючи з того моменту, як дитина робить перші кроки, вона зазнає впливу небезпечних факторів. Небезпеки підстерігають дитину практично на кожному кроці – удома небезпека йде від електричних, газових приладів, пустощів із сірниками, на вулиці – необережність на дорозі, використання піротехнічних, вибухонебезпечних предметів  може призвести до біди.

 Тож як діяти  на вулиці та  в транспорті, поводитись у лісі та під час грози, коли вогонь ворог, а коли – друг – розповідали учні 2-5   класів в ігровій ситуативній формі під час години безпеки «Вогонь друг, та не завжди» (2 клас, Заріцька В.І.), ситуативної гри « Як не заблудитися на вулиці?» (3 клас, Броварська І.В.), гри-змагання «Кращий рятувальник» (5 клас, Недопас І.С.) Учням  дуже сподобалося давати поради своїм товаришам і відчувати себе справжніми рятувальниками, які завжди прийдуть на допомогу. А учні 7-9 класів старалися навчати один одного, добираючи  матеріали в презентації, буклети, виступи агітбригад. Дуже змістовними були виступи учнів 7 класу на тему «Безпека на воді» (класний керівник Дядя В.М.), 8 класу з теми « Підозрілий незнайомець»( Бойко В.І.) та 9 класу з питання « Невідомі предмети» (Батора О.В.).  Розповіді учнів були яскраво ілюстровані та доступні.

 Перевірити практичні навички та дії  учнів у екстремальній ситуації  сприяв день цивільного захисту . Учні вчились надавати медичну допомогу «потерпілим» під керівництвом фельдшера ФАПу Денисенко Марини Федорівни , відпрацьовували вміння одягати противогази та виконувати команди «Спалах зліва/справа/спереду!», яких навчав учитель фізкультури Відняк Євгеній Юрійович.  Усі учасники проведених тижнів  стовідсотково зробили висновок: Пам’ятай! Твоє здоров’я і життя залежать не тільки від знання правил безпечної поведінки, а найголовніше — від їх  правильного і швидкого виконання в будь-яких ситуаціях.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь