A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Шевченківські дні в Матусівському НВК №2

Дата: 12.03.2019 21:21
Кількість переглядів: 616

Стало доброю традицією у Матусівському НВК №2 проводити Шевченківські дні.   Т.Г.Шевченко – великий український народний поет. Життя нашого генія таке дивне, що слухаючи про нього, можна було б сказати, що це якась легенда, коли б усе те не було правдою. Шевченко – пророк застерігав усіх українців бути пильними, берегти та любити свій рідний край. Ми пишаємося тим, що визначний письменник та художник народився на нашій українській землі і є нашим земляком. Його твори відразу пробили мур байдужості та ворожості до українського слова, підняли нашу мову та літературу до світового рівня. 


Шевченківський тиждень у Матусівському НВК №2 проводився з 04.03. 2019 р. по 07.03.2019 р. Учні та вчителі школи серйозно та відповідально поставились до проведення Шевченківських днів. 
Бібліотекар  Сокур Ю.В. презентувала увазі школярів книжково-ілюстративний куточок  «Мистецька спадщина Т.Г.Шевченка. Слово Кобзаря!».
   Протягом тижня учні 7-11 класів мали змогу в імпровізованому відеосалоні переглянути фільми: «Наймичка», «Назар Стодоля», «Казка про Катерину» за творами Т.Г. Шевченка. Для учнів 7-11 класів було проведено літературно-музичну композицію « Новий погляд: сучасний рок-Шевченко», де були представлені твори Т.Г. Шевченка, покладені на музику. Вчителями  початкових класів було проведено  літературно-музичну вітальню «Мій Шевченко». Вірші, уривки з поем емоційно звучали на заході. Молодші школярі нашої школи взяли участь в проекті малюнків «Ми тебе не забули, Тарасе!».   Класним керівником Мироненко Т.І. та учнями 6 класу було підготовлено та продемонстровано виставку «Шевченко-художник», завдяки якій кожен школяр міг  переглянути картини та побачити Т.Г.Шевченка  не лише як  поета, а й як художника.
      Проект «Всеосвіта» спеціально до 205-річчя від дня народження Тараса Шевченка запропонував  цікавий конкурс, який допоміг дітям краще пізнати постать Кобзаря. Завдання базувалися на шкільній програмі. Автор тестів акцентував увагу на важливих фактах життя творця. Учасники дізналися якою була родина Тараса, як він здобував освіту, творив та якими рисами характеру володів. Протягом Шевченківського тижня учні нашої школи долучилися до конкурсу «Садок вишневий коло хати» та перевірили наскільки добре вони  знайомі з творчістю й особистістю нашого Кобзаря. Всі учасники конкурсу  отримали особисті  тематичні нагородні документи, подяки-листи батькам та  творчі саморобки від  проекту!  У п’ятницю  для учнів 5-11 класів було проведено літературно-мистецький захід «Шевченко – це Україна, Україна – це Шевченко». Захід сприяв вихованню поваги до Шевченкового слова.

              Шевченківський тиждень був змістовним і насиченим. Він допоміг учням більш детальніше ознайомитися із життям та творчістю великого українського поета, адже слово безсмертного Кобзаря і досі вражає серця школярів образністю, мудрістю, силою віри у майбутнє України. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь