Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Матусівська ОТГ взяла участь у підсумковому форумі в рамках проекту «Децентралізація на практиці – вчимося один від одного» у Львові

Дата: 21.12.2018 22:21
Кількість переглядів: 615

 

 

В рамках форуму близько 60 учасників проекту з чотирьох областей України – Запорізької, Хмельницької, Черкаської та Чернівецької – обмінялися досвідом у сфері децентралізації та підвели підсумки своєї активності у проекті.

Окрім форуму у Львові учасники проекту взяли участь в 4-х регіональних зустрічах,  3-х навчальних візитах в Україні, 1 навчальному візиту в Польщу, а також підготували більше 20 планів змін для своїх громад.

«Нам треба разом стояти на шляху солідарності» – сказав присутній на відкритті форуму консуль Кшиштоф Яховіч, звертаючи учагу на те, як важливою для Польщі є послідовна підтримка перетворень в Україні.

Під час форуму, лідери об’єднаних територіальних громад, мали можливість обговорити зміни, які планують запровадити, а також отримати фахову підтримку від експертів в галузях освіти, медицини, управління комунальними господарствами та планування бюджету. Також учасники зустрічі обговорили наявні можливості фінансування для втілення змін в громадах.

Об’єднані територіальні громади, які вже об’єднались і діють в Україні це авангард змін в Україні. Саме на ці громади і їх успіхи та труднощі дивляться мільйони українців. І саме від результатів роботи об’єднаних громад залежить загальна успішність децентралізаційної реформи в Україні. Відтак наше завдання, яке ми собі поставили ще в 2015 році це всіляко сприяти успішному розвитку ОТГ, а також наповненню їх діяльності новими змістами  – наголосив Голова Правління ГС «Громадські ініціативи України» Юрій Степанець.

Організатори проекту – Фонд «Освіта для демократії», громадські організації Наше Поділля  та Товариство Лева. Інформаційний партнер – Громадсські ініціативи України.

Проект «Децентралізація на практиці – вчимося один від одного» фінансується програмою польського співробітництва з розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща а також в рамках Програми STUDY TOURS TO POLAND, яку реалізує Фонд «Лідери змін» з коштів Польсько-Американського Фонду Свободи.

 

 

 

 

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь