A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

День людей з обмеженими можливостями

Дата: 06.12.2018 21:19
Кількість переглядів: 783

    Щорічно 3 грудня в усьому світі відзначають Міжнародний день інвалідів. Ініціатором проведення цього символічного дня стала Організація Об'єднаних Націй, яка в 1992 році запропонувала заснувати таке свято на честь закінчення Десятиліття інвалідів, проголошеного в 1983 році. 

   Метою заходів до Дня дюдей з обмеженими можливостями, які проходили в Матусівському НВК №1, було ознайомити учнів з міжнародними стандартами прав людини, Конвенції прав дитини ; усвідомлення життєвих проблем людей, які потребують особливої уваги і милосердя; сприяти  утвердженню толерантності, милосердя, активної соціальної дії, доброчинності; забезпечити потребу у спілкуванні з дітьми, які мають вади здоров’я .

    Учні молодших класів провели Уроки доброти та переглянули мультфільми про добро, дружбу та безкорисливість.

     На годинах спілкування  з використанням відеоматеріалів у 5 та 6 класах на тему «Толерантне ставлення до людей з особливими потребами» учні зробили висновок : «Нехай комусь тепліше стане від наших добрих, гарних слів».  Учні 7 -8 класів провели бесіди про толерантне поводження з людьми, які мають обмежені можливості на тему «Добро врятує світ». Девятикласники підготували відео презентацію «Тільки не падай духом» про відомих людей світу, які народилися з фізичними вадами, але змогли подолати життєві перепони. У 10 класі навчається дитина-інвалід. Аміна Поволоцька дуже добра і життєрадісна учениця, любить спілкуватися  з однокласниками. Але, щоб дівчинка не залишалася наодинці зі своїми проблемами, щкільний психолог Шевченко- Запаренко О.С. провела круглий стіл на тему: «Можливості – обмежені, здібності - безмежні» . Шкільним бібліотекарем організовано виставку «Навчи своє серце добру». В одинадця-

тому класі відбулася година інформації «Може зламатися тіло, але ніколи дух».

     На урока образотворчого мистецтва  діти створювали тематичні малюнки «Твори добро, бо ти – людина». На уроках української та зарубіжної літератур  школярі говорили про дюбов, добро, толерантність , небайдужість.

    Такі заходи  виховують у кожному золоті правила моралі. Це надає можливість кожному відчути свою важливість у цьому світі. Це приносить позитив як тим, хто допомагає, так і тим, хто цю допомогу отримує.
Кожному треба пам’ятайте такі слова: «Людина живе лише один раз, і так хочеться залишити добрий слід на згадку про себе. І щоб не сталося в житті у кожного з вас, завжди пам’ятайте, що ви живете на планеті Земля і носите ім’я Людина. А людина починається з добра. І творити добро – значить бути щасливим

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь