A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

НВК Матусівської ОТГ долучились до національної акції «16 днів проти насильства», « Ми – проти СНІДу»

Дата: 05.12.2018 16:05
Кількість переглядів: 752

1 грудня –це не лише початок календарної зими, а й день, який згадується із внутрішнім тремтінням. Саме 1 грудня світ закликає не забувати про грізну небезпеку,  яка може чатувати кожного: синдром набутого імунодефіциту, а скорочено просто СНІД. На жаль, люди не завжди розуміють, що їхнє здоровя у їхніх руках і піклуватися про нього потрібно самим.

   У рамках національної акції «16 днів проти насильства» в Матусівському НВК №1 проведено просвітницький захід з елементами тренінгу «Знати сьогодні, щоб жити завтра». Під час якого учні переглядали соціальні ролики, брали участь у грі «Збери автограф», метою якої було показати швидкість поширення ВІЛ інфекції, а отже і необхідність знання шляхів зараження і методів захисту. Також цікавими та корисними для учнів були вправи «Ситуація ризику», де вони обговорювали ситуації з життя людей і можливі шляхи запобігання інфікуванню.

  Колектив Матусівського НВК№2 теж долучився до цієї акції. В фойє навчального закладу створено інформаційний стенд «Ми за світ без насильства», де вміщено памятки для учнів та батьків  «Що зробити, щоб припинити знущання?», «Види насильства», «Як зупинити насильство, що відбувається в школі ( поза школою )». Школярі молодших класів взяли участь у флешмобі «Наші долоньки проти насильства». Таким чином учні продемонстрували свою позицію проти насилля в сімї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків. Для старшокласників їхніми класними керівниками проведені тематичні виховні години та інформаційно-просвітницькі тренінги з питань попередження розповсюдження СНІДу та ВІЛ.

   Учні Станіславчицького НВК презентували тематичні плакати, на шкільному заході перегорнули сторінки усного журналу «Подумай про майбутнє – обери життя», який провела учитель Ірина Сергіївна Недопас, яка закликала усіх пам’ятати, що здоровий спосіб життя, чистота у взаєминах – найкращі методи профілактики СНІДу. В кінці дня учні разом з класними керівниками провели   флешмоб «Стій, подумай, твоє життя одне! Тож бережи його!»

  У підсумках діти наших НВК зробили висновки: «Після надто важливої інформації, яку ми сьогодні почули, просто неможливо не вибрати життя. Нехай усе жахливе, що сталося з іншими, обійде нас. Нехай кожна людина до кінця усвідомить усю небезпеку, яку несе СНІД, і зробить усе можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких та рідних від цієї страшної інфекції, бо СНІД може увійти практично в кожен дім, кожну сім’ю».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь