A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Початок освітньої програми «Інтегроване просторове планування для об'єднаних територіальних громад» за участі Матусівської ОТГ

Дата: 30.11.2018 13:54
Кількість переглядів: 592

90 представників з 30 об'єднаних територіальних громад (ОТГ) з 19 областей України разом з 30 фахівцями у сфері просторового планування, які за результатами попереднього відкритого конкурсу заявок були обрані до участі у навчальній програмі, відвідали Семінар «Вступ до стратегічного просторового планування», який проходив у Києві та став початком програми «Інтегроване просторове планування для об'єднаних територіальних громад». 

Протягом Семінару відбулась презентація програми та загальних основ стратегічного просторового планування освітньою командою Школи CANactions, а також знайомство учасників програми. 

Провідні експерти та фахівці у сфері міського та регіонального розвитку з України та інших країн поділились з присутніми своїм досвідом та презентували міжнародні підходи до планування і розвитку периферійних територій. Серед них: проф. д-р. Томаш Коморницький, Інститут географії та просторової організації Польської академії наук, Міхаель Функ, Інститут Нордрегіо, Томмі Мякінен, бюро helsinkizurich, та інші. 

Також відбулась пленарна дискусія «Планування для громади в контексті децентралізації», в якій брали участь Максим Мартинюк, Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України, проф. др. Янош Бреннер, Федеральне міністерство внутрішніх справ, будівництва і громад Німеччини, Тетяна Криштоп, Український науково-дослідний і проектний інститут цивільного будівництва, Анатолій Душко, голова Баранівської міської об'єднаної територіальної громади, Урс Томанн, співзасновник Школи CANactions. Під час дискусії обговорювались питання земельних відносин та місцевого самоврядування, виклики гармонізації державних політик та місцевих стратегій у просторовому плануванні та інші. 

В останній день заходу учасники програми були розподілені на 5 робочих груп, у складі яких вони будуть паралельно працювати у 5 обласних центрах України під керівництвом міжнародної команди менторів. Робота у групах розпочнеться вже у січні 2019 року. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь