A A A K K K
для людей із порушенням зору
Матусівська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Це – реальний результат успішного втілення реформи децентралізації, – Віталій Коваль в Матусівській ОТГ

Дата: 31.10.2018 18:47
Кількість переглядів: 866

_DSC0893Перший заступник голови ОДА Віталій Коваль з робочою поїздкою відвідав Матусівську об’єднану громаду, що на Шполянщині. Тут він з головою райдержадміністрації Володимиром Потапенком та керівником ОТГ Василем Колісником оглянув кілька об’єктів.

Цього дня в Матусiвській загальноосвітній школі № 1 відкрили капітально відремонтовану їдальню. Відтепер тут – яскраво оздоблене приміщення, сучасна сантехніка та меблі. У цілому їдальня розрахована більш ніж на 100 осіб. Керівник Матусівської громади Василь Колісник розповів, що працювали над оновленням близько трьох місяців._DSC0822_DSC0814_DSC0881_DSC0844_DSC0850_DSC0871_DSC0875

– На ремонт ми спрямували 1,5 млн грн власних коштів громади. Тепер тут затишно й комфортно для дітей. Водночас створені необхідні умови і для роботи поварів, – додав Василь Васильович.

Зауважимо, в закладі навчається 105 учнів та 31 вихованець дошкільного підрозділу. Працює в школі 16 викладачів різних кваліфікаційних категорій. Важливо, що в навчальному закладі створено всі умови для якісного навчання та перебування протягом дня. До послуг учнiв – сучасно облаштовані класи, зокрема й комп’ютерний, бiблiотека, спортивний зал та майданчик тощо. Отоплюють приміщення завдяки побудованій тут автономній котельні, що працює на альтернативних видах палива._DSC0806_DSC0882_DSC0883_DSC0885_DSC0889_DSC0890_DSC0891_DSC0899_DSC0906_DSC0922

Віталій Володимирович принагідно оглянув навчальні класи, поспілкувавшись зі щойно призначеним директором школи Любов’ю Хижняк.

Між тим, в тутешній об’єднаній громаді турбуються і про розвиток культурної галузі. Тут – один із кращих будинків культури в області. Масштабне просторе приміщення майже повністю відремонтоване за останні кілька років. Тут замінили дах, опалювальну систему, встановили нові вікна. За рахунок коштів громади та спонсорської допомоги поступово ремонтують внутрішнє приміщення. А цього року оновили освітлювальне обладнання, завдяки чому атмосфера глядацького залу й сцени стала більш яскравою.

_DSC0951_DSC0952

Між іншим, на базі цього приміщенні невдовзі відкриють і ЦНАП, що створюють в межах Програми «U-LEAD з Європою». Наразі його залишилось доустаткувати меблями й обладнанням.

_DSC0942

– Переваги реформи децентралізації очевидні, – говорить перший заступник Віталій Коваль. – Приміром, тутешні оновлення – реальний результат її успішного втілення. І це вкотре доводить: фінансово незалежні громади можуть самостійно і на належному рівні утримувати дитячі садки і школи, амбулаторії, будинки культури, дороги, інфраструктуру. Адже змога розпоряджатися власними коштами дозволяє мешканцям громади спрямовувати фінансування на першочергові потреби й таким чином поступово покращувати ситуацію на своїй території. Тут важлива ініціативність, раціональність та прогнозована ефективність. Сукупність же ініціатив, як на державному, так й обласному та місцевому рівнях, дають можливість реалізовувати пріоритетні завдання, передбачені, зокрема, й Стратегією розвитку області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь